Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy z biszkoptami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko Cortland 1-2 duże
Biszkopty bezglutenowe kilka szt.
miód płynny do smaku
Cynamon mielony Prymat do smaku

Porada

Podobny mus można przygotować z przecieru jabłkowego z gotowanych lub pieczonych owoców.

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy z biszkoptami

Jabłka umyć, obrać i utrzeć na szklanej lub plastikowej tarce na miazgę. Dodać szczyptę cynamonu i odrobinę płynnego miodu. Wymieszać.
Biszkopty utrzeć na tarce albo włożyć do woreczka i rozdrobnić wałkiem do ciasta na mączkę lub drobną kaszkę. Dodawać stopniowo do musi jabłkowego stałe mieszając i odstawić na minutę, aby zdążyły zmięknąć od soku jabłkowego.

Mus można wzbogacić dodając odpowiednie dla dziecka mleko w proszku. Wtedy taki mus może zastąpić jeden posiłek, np. śniadanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JellyFruits 10.11.2016 11:59
przepis dla dzieci? czemu nie dodałaś w tej kategorii? moja córcia bardzo lubi :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak