Mus jabłkowo-gruszkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sezam

    2 łyżki
  • jabłka

    4 sztuki
  • gruszki

    2 sztuki
  • cukier żelujący

    250 gram
  • esencja migdałowa

    2 krople
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sezam uprażyć na patelni bez tłuszczu.Owoce obrać, pokroić na kawałki, wymieszać z cukrem, skropić olejkiem, zmiksować. Przełożyć do pucharków. Schłodzić. Przed podaniem posypać sezamem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karolcia12 09.12.2010 10:14
pychotka taki mus

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat