Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus dyniowo-jabłkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia ok. 3 kg
jabłka ok 1kg
cytryna 1sztuka
cukier 1kg
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mus dyniowo-jabłkowy

-dynię zetrzeć na tarce, lub pokroić w kostkę (3 kg ma być samego miązszu bez pestek i skóry), smazyć na niwielkim ogniu, podlać niewielką ilością wody (później dynia puści sok)
-jabłka obrać pokroić w drobne kawałki i smażyć w osobnym garnku
-gdy dynia i jabłka będą papkowate połączyć wszystko, dodać cukru i cytrynę, smażyć do uzyskania gładkiej masy
-mozna też całość zblendować
-na samym końcu dodać cynamonu do smaku
-przełożyć do słoików, pasteryzować około 5-7 minut

Smczanego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 02.04.2013 23:30
zdecydowanie moje smaki :)
Monika-twin 01.10.2012 07:49
pyszny musik
ziutula
ziutula 01.10.2012 00:02
mam w tym roku z dyni i cukini zrobione sporo, jak mam smak na słodkie to parę łyżeczek musu i jest super...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak