mus czekoladowy

mus czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    300ml
  • czekolada gorzka

    100g
  • banan

    2
  • słonecznik łuskany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ( można użyć połowę czekolady gorzkiej, połowę mlecznej) tj. w miseczce umieszczonej na garnku z gotującą się wodą. Studzimy.
Śmietanę ubijamy i stopniowo wlewamy czekoladę. Przekładamy do pucharków.
Dekorujemy pokrojonym bananem (skropionym sokiem z cytryny by nie zciemniał), posypujemy prażonym słonecznikiem.
tytka
Można użyć innej dekoracji

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wwwiolka

08.01.2015 16:12
Super przepis.

Katarzyna59

08.01.2015 12:16
pyszny deser

jola91

08.01.2015 11:44
Czekolada i banan to chyba najlepsze połączenie :)

Ola1young

08.01.2015 11:29
pyszny ten deser :)

marenka

08.01.2015 09:38
Pychotka;)

Mira85

08.01.2015 07:46
Świetny deser

zabcia117

08.01.2015 07:10
rewelacyjny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat