Mus czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6
  • gorzka czekolada

    20 dag
  • mleko skondensowane niesłodzon

    150 ml
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozbić jajka, rozdzielić białka i żółtka, białka włożyć do lodówki. Pokruszoną czekoladę stopić w kąpieli wodnej, przestudzoną wymieszać z żółtkami na gładki krem. Mleko skondensowane ubić, połączyć z czekoladą. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, połączyć z kremem. Nałożyć do pucharków, wstawić do lodówki na 3 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat