Mus bananowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    5 szt
  • mleko

    330 ml
  • kasza manna

    3 łyżki
  • nektar bananowy

    20 ml
  • sok z cytryny

    1 szt
  • cukier

    2 łyżki
  • czekolada gorzka

    6 kostek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mus bananowy foto
Połowę mleka zagotować z cukrem w reszcie rozmieszać kaszę i wlać do mleka.
Krok 2 - Mus bananowy foto
Gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Ostudzić.
Krok 3 - Mus bananowy foto
Banany zmiksować z nektarem i sokiem z cytryny.
Krok 4 - Mus bananowy foto
Kaszę ubić i wlać banany i zmiksować.
Krok 5 - Mus bananowy foto
Mus rozlewamy do szklanek i posypujemy startą czekoladą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat