Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka pszenna
3 1/3 szkl -
kakao
3 łyżki kopiaste -
jajko
3 szt -
masło lub margaryna
1 kostka -
powidła
ok5 łyżek -
mleko
ok 1 1/2 szkl -
cynamon
1 łyżeczka z czubkiem -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka z czubkiem -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
Krem:
-
budyń śmietankowy
2 op -
mąka pszenna
1 łyżka -
cukier
3-4 łyżki -
masło
1 kostka -
sok z cytryny
-
Dodatki:
-
wiórki kokosowe
Przepis i sposób przygotowania Murzynek z kremem
Ciasto wystudzić i przekroić na dwa blaty.
W części mleka rozmieszać mąkę, budynie i cukier. Ugotować na pozostałym mleku i wystudzić. Zmiksować z masłem i dodać do smaku sok z cytryny.
Dolny blat posmarować większą częścią masy budyniowej, przykryć drugim blatem i zasmarować pozostałą masą.
Zasypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się