Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Murzynek z kremem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 3 1/3 szkl
kakao 3 łyżki kopiaste
jajko 3 szt
masło lub margaryna 1 kostka
powidła ok5 łyżek
mleko ok 1 1/2 szkl
cynamon 1 łyżeczka z czubkiem
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka z czubkiem
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
budyń śmietankowy 2 op
mąka pszenna 1 łyżka
cukier 3-4 łyżki
masło 1 kostka
sok z cytryny
Dodatki:
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Murzynek z kremem

Miękką margarynę zmiksować z cukrem i jajkami. Dodać powidła a następnie mąkę z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia a także mleko w którym jet rozmieszana soda. Przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.

Ciasto wystudzić i przekroić na dwa blaty.
W części mleka rozmieszać mąkę, budynie i cukier. Ugotować na pozostałym mleku i wystudzić. Zmiksować z masłem i dodać do smaku sok z cytryny.
Dolny blat posmarować większą częścią masy budyniowej, przykryć drugim blatem i zasmarować pozostałą masą.
Zasypać wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak