Mumie

Mumie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki cienkie

    12
  • ciasto francuskie

    1
  • pieprz kolorowy ziarnisty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki osuszamy ręcznikiem papierowym. Schłodzone ciasto francuskie rozwijamy na blacie, odcinamy wzdłuż ciasta wąskie,półcentymetrowe paski ciasta. Ciastem owijamy parówki. Metoda owijania jest zupełnie dowolna, zdajmy się na własną wyobraźnię. Można się bawić i tworzyć różne mumie. Świetna zabawa dla dorosłych jak i dzieci. Gotowe mumie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200’C około 12-15 minut. Podajemy z ketchupem lub ulubionymi sosami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

29.10.2017 09:58
Fajowe. :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat