Mumie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki cienkie

    12
  • ciasto francuskie

    1
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki osuszamy ręcznikiem papierowym. Schłodzone ciasto francuskie rozwijamy na blacie, odcinamy wzdłuż ciasta wąskie,półcentymetrowe paski ciasta. Ciastem owijamy parówki. Metoda owijania jest zupełnie dowolna, zdajmy się na własną wyobraźnię. Można się bawić i tworzyć różne mumie. Świetna zabawa dla dorosłych jak i dzieci. Gotowe mumie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200’C około 12-15 minut. Podajemy z ketchupem lub ulubionymi sosami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 29.10.2017 09:58
Fajowe. :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat