mufinki czekoladowo-bakaliowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    2 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżki
  • olej

    1/2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • czekolada deserowa

    1 szt
  • mleko

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia,kakao.
W drugim naczyniu wymieszać mleko,jajko,olej.Wszystkie płynne składniki wlać do suchych i dobrze wymieszać.Następnie dodać pokruszoną drobno czekoladę bakaliową ok pół tabliczki i wymieszać .Ciasto wykładać do foremek do 3/4 wysokości .
pieczemy ok 20min w temp 180st.Po upieczeniu polać rozpuszczoną resztą czekolady

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 22.11.2014 18:24
Lubię takie.
kasia.s 21.11.2014 20:36
Oj zjadlabym to cudo:)
Wiesława1 21.11.2014 13:43
świetne babeczki
ben-ka 21.11.2014 10:09
Super apetyczna!
Zdzisław 20.11.2014 23:25
takie słodkości bardzo lubię
Renata9 20.11.2014 22:00
rewelacyjne muffinki
V_kuchareczka 20.11.2014 21:50
ale pyszności
IKrakowianka 20.11.2014 21:18
uwielbiam takie słodkości
ada.la 20.11.2014 20:12
wyglądają ślicznie
Kejti 20.11.2014 18:31
Świetnie się prezentują :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat