Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka tortowa
2 szkl -
cukier
1/2 szkl -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
kakao
2 łyżki -
olej
1/2 szkl -
jajko
1 szt -
czekolada deserowa
1 szt -
mleko
1 szkl
Przepis i sposób przygotowania mufinki czekoladowo-bakaliowe
W drugim naczyniu wymieszać mleko,jajko,olej.Wszystkie płynne składniki wlać do suchych i dobrze wymieszać.Następnie dodać pokruszoną drobno czekoladę bakaliową ok pół tabliczki i wymieszać .Ciasto wykładać do foremek do 3/4 wysokości .
pieczemy ok 20min w temp 180st.Po upieczeniu polać rozpuszczoną resztą czekolady
Komentarze (14)
Załaduj więcej komentarzy (4)