Muffiny z marmoladą truskawkową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • cukier

    0,5 szkl
  • sól

    1 łyżeczka
  • jaja

    2 szt
  • mleko 2 %

    1 szkl
  • olej

    0,5 szkl
  • marmolada

    15 łyżeczek
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę oraz proszek do pieczenia należy przesiać do naczynia, dodać cukier i sól, następnie wymieszać to. Do innego naczynia wbić jajka, rozbełtać je i dolać mleko oraz olej, wszystko wymieszać. Połączyć wszystko i wymieszać łyżką. Papilotki napełnić niewielką ilością ciasta, nałożyć na to łyżeczkę marmolady i przykryć kolejną warstwą ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika w 180°C na ok. 20 minut, aż się zarumienią. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łucja 28.10.2013 09:27
pyszne muffinki :)
Dorota59 11.10.2013 17:48
bardzo apetyczne
Kulinarna Ja 09.10.2013 21:28
mmm poproszę o jedną!
Mniam 06.10.2013 10:36
Pięknie urosły.
Jadwiga/Jaga85 05.10.2013 21:40
Ino ją zjeść:)
V_kuchareczka 05.10.2013 21:19
przepyszne
6zer 05.10.2013 21:10
apetycznie wyglądaja
pati100015 05.10.2013 20:34
prosty, a bardzo fajny przepis - takiego szukałam; muffinki pięknie wyrosły;
Gracer 05.10.2013 20:33
lubię takie
stefcia 05.10.2013 20:33
pyszniutkie,porywam jedną:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat