Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUFFINY Z JEŻYNAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 0,75 szklanki
jajko 2 sztuki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
mleko 1 szklanka
jeżyny 1,5 szklanki
masło 70 gram

Przepis i sposób przygotowania na: MUFFINY Z JEŻYNAMI

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie rozpuścić masło i zalać mlekiem. Połączyć z jajkami utartymi z cukrem.
W drugiej misce mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Połączyć delikatnie ze sobą obie części masy/ Do ciasta dodać umyte i odsączone owoce, zostawiając też jeżyny do ozdoby.
Wypełnić ciastem papilotki i piec w piekarniku ok 25 minut w temp 180 stopni. Na koniec można ozdobić rozpuszczoną czekoladą i ozdobić jeżynami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.01.2016 16:42
ładnie wyglądają
Wiesława1 11.01.2016 17:27
świetna propozycja
Ania84 10.01.2016 20:46
super smaki lata
gosia1988 10.01.2016 20:03
robią wrażenie - apetyczne :)
Bernadeta1 10.01.2016 19:52
wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak