Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z jabłkiem i twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 100 g
mąka pszenna 130 g
cukier 2 łyżki
olej 2 łyżki
jabłka 2
jajko 2
rodzynki 25 g
proszek do pieczenia łyżeczka
cynamon
kakao łyzeczka
ser biały 50 g
jogurt naturalny 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z jabłkiem i twarogiem

Płatki zalej taka ilością ciepłej wody żeby je przykryla.Odstaw.Jabłka zetrzyj na tarce i dodaj wszystkie składniki oprócz sera i jogurtu naturalnego-wymieszaj i odstaw na 15 min.
Ser biały tłusty zmiksuj z jogurtem i łyżeczką cukru.Formy do muffinów natłuść i nakładaj po łyzce ciasta a potem farsz z ser i jogurtu i znowu ciasto.Piecz 20 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak