Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z czekoladą i czerwoną porzeczką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier waniliowy 1 paczka
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
cukier 3 łyżki
mleko 1 szklanka
jajko 1 szt
olej 2 łyżki
czekolada gorzka 0,5 tabliczki
czerwone porzeczki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z czekoladą i czerwoną porzeczką

Połączyć wymieszane osobno suche i mokre składniki. Dodać porzeczkę i pokruszoną czekoladę. Ciasto przełożyć do foremek, wstawić do piekarnika i piec do lekkiego zrumienienia (około 30 - 40 minut, zależnie od piekarnika ).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak