Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny migdałowo- truskawkowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 25 dag
mąka 1 szklanka
tarte migdały 1 szklanka
olej 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2 szt
cukier 1/2 szklanki
cukier puder
barwnik czerwony

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny migdałowo- truskawkowe

Do jednej miski dajemy 2 całe jajka , 1/2 szklanki oleju i 1 szklankę mleka - mieszamy ubijaczką. Do drugiej miski dodajemy 1 szklankę tartych migdałów, 1 szklankę mąki, 1/2 łyżeczki sody i 1 łyżeczkę proszku. dodajemy cukier zwykły - mieszamy. Łączymy zawartość dwóch misek - lekko mieszamy łyżką - nie mikserem. Truskawki obieramy myjemy suszymy i kroimy na pół. Do papilotek dajemy 1 łyżkę ciasta na to połówkę lub całą truskawkę i znów łyżkę ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min. Robimy lukier mieszając barwnik z cukrem pudrem - lukrujemy zimne ciastka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 22.06.2013 13:54
na pewno smaczne
Pomocnik 22.06.2013 12:17
piękne muffiny
lara 22.06.2013 11:24
piękne!!!!
hahanka 22.06.2013 10:32
takich jeszcze nie jadłam, muszę spróbować
Rafał3 22.06.2013 10:01
bardzo smakowite
Boska_Agatka 22.06.2013 09:59
wyśmienite palce lizać
iwi 22.06.2013 09:30
mniam mniam
joanna__s 22.06.2013 08:08
Pyszne i proste muffinki.
malaczarna23 22.06.2013 07:37
uwielbiam muffintki! wszystkie bez wyjątku :D
Patriszja
Patriszja 22.06.2013 07:13
bardzo apetyczne
iwa643 22.06.2013 07:06
Polecam pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak