Muffiny jogurtowe z czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szk
  • cukier

    0,5 szk
  • kakao

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jogurt naturalny

    0,5 szk
  • olej

    1/3 szk
  • jajka

    2 szt
  • czekolada gorzka

    1 tabliczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę posiekać na mniejsze kawałki.
Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać jajka, jogurt i olej. Całość zmiksować mikserem na najniższych obrotach. Na koniec dodać czekoladę i delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do foremek na muffiny do 3/4 wysokości.
Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joannaa24 05.01.2016 11:01
Super wyszły ;)
agaK. 05.01.2016 10:54
Muffinki w mojej rodzinie cieszą się dużą popularnościa, bardzo je lubimy:)
bertpvd 05.01.2016 09:28
super przepis
ben-ka 05.01.2016 08:50
Ładne te Twoje muffinki.
Renata9 05.01.2016 07:48
Smaczne muffinki :-)
mysza620 05.01.2016 07:41
kusząca propozycja
IZABELA29 05.01.2016 07:37
Ta czekolada w środku pycha
paulina2157 05.01.2016 07:23
ślicznie wyrosły
pestka 05.01.2016 03:05
smaczny deser
Franciszek 05.01.2016 00:36
dobre do kawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat