Muffiny czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

280 g mąki
100 g masła
2 łyżkeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody czoyszczonej
szczypta soli
1 jajko
250 ml mleka
200 g cukru
100 g czekolady

100g czekolady na polewę
1 łyżka rumu
rodzynki do posypania

Wszystkie skłądniki połączyć w dużej misce, dobrze wymieszać. Foremki wypełnić do 3/4 wysokości, czekoladę pokroić w małe kostki i powkładać w ciasto. Piec przez 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. C

Czekoladę z rumem rozpuścić w kąpieli wodnej, polać upieczone muffiny, posypać rodzynkami. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa99 09.10.2010 14:16
ale przepyszny deser :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat