Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny czekoladowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 150 g
czekolada gorzka 150 g
mąka pszenna 150 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny czekoladowe

Kroki postępowania

1
Masło i czekoladę gorzką rozpuszczamy w rondelku na wolnym ogniu i studzimy.
Krok 1 - Muffiny czekoladowe foto
2
Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, jajka i cukier. Całość miksujemy na gładką masę.
Krok 2 - Muffiny czekoladowe foto
3
Nakładamy do foremek na ¾ wysokości. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C około 20 minut. Możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego
Krok 3 - Muffiny czekoladowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 29.04.2013 19:48
lubię takie muffiny
Ania28 03.02.2013 15:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak