Muffiny czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dkg
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • kakao

    3 łyżki
  • cukier puder

    170 g
  • mleko

    250 ml
  • olej

    90 ml
  • jajko

    1 szt
  • czekolada mleczna

    150 g
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednym naczyniu wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, kakao, pokrojoną w kostkę czekoladę i cukier waniliowy, a w drugim naczyniu wszystkie mokre składniki. Wlać mokre składniki do suchych i szybko wymieszać. Nie powinno być bardzo dokładnie rozmieszane, tylko na tyle, aby składniki się połączyły. Wypełnić formę do muffinek papilotkami, wlać do nich ciasto do ok 1/3 wysokości. Piec około 20 minut w piecu nagrzanym do 200 stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Urszula5 20.04.2012 21:17
pycha do herbatki to już wogle
krzysiu510 22.01.2012 17:44
super, uwielbiam muffinki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat