Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muffiny bananowo-czekoladowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 i 3/4 szkl
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyzki
mleko 1 szkl
jajko
olej 1/3 szkl
czekolada gorzka
biała czekolada
banan 2

Przepis i sposób przygotowania na: muffiny bananowo-czekoladowe

Kroki postępowania

1
W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki, a w drugiej mokre.
Krok 1 - muffiny bananowo-czekoladowe foto
2
Delikatnie wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy do połączenia.
Krok 2 - muffiny bananowo-czekoladowe foto
3
Dodajemy 50g białej i 50g gorzkiej czekolady pokrojonej w kostkę.
Krok 3 - muffiny bananowo-czekoladowe foto
4
Dodajemy jednego banana pokrojonego w kawałki.
Krok 4 - muffiny bananowo-czekoladowe foto
5
Masę wlewamy do 1/3 wysokości foremek, kładziemy plasterek banana i zalewamy resztą masy. Pieczemy około 15-20 minut, 180 stopni.
Krok 5 - muffiny bananowo-czekoladowe foto
6
Pozostałą czekoladę rozpuszczamy na parze i dekorujemy babeczki.
Krok 6 - muffiny bananowo-czekoladowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tytka 16.07.2015 16:28
wszystko zależy od upodobań :)
Helena63 15.07.2015 11:24
wg. mnie można dać mniej cukru, bo banany są słodkie
Bernadeta1 14.07.2015 16:40
super deserek
Zdzisław 14.07.2015 12:57
pyszne te słodkości
Futka 14.07.2015 12:27
Cudowne i bardzo smakowite babeczki :)
Anna169Hosz 14.07.2015 11:01
Słodziutkie...
gosia56 14.07.2015 10:49
na pewno pyszne ;)
Krystyna32 14.07.2015 10:37
bardzo apetyczne
Mama niejadka 14.07.2015 10:28
Apetyczne muffinki
Renata9 14.07.2015 08:50
Świetne muffinki :-)
olkaaa 14.07.2015 07:28
bardzo lubię
patryska76 14.07.2015 00:19
pyszne muffinki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak