Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z serkiem homogenizowanym
Serek homogenizowany to jeden z tych składników, który nada babeczkom puszystości. Serek ma gładką konsystencję i jest lekki, ponadto dobrze komponuje się z innymi składnikami. Babeczki z serkiem homogenizowanym wychodzą delikatne i bardziej puszyste. Są też wilgotne w środku i miękkie. Dodatkowo serek homogenizowany poprawia też smak tego wypieku. Dzięki serkowi homogenizowanemu, babeczki nabierają niepowtarzalnego charakteru, który zachwyci każdego smakosza. To jak, wypróbujesz?
Kroki postępowania
Do jednej miski przekładamy mokre składniki: mleko, jajka, serek homogenizowany i olej.
![Krok 1 - Muffinki z serkiem homogenizowanym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-z-serkiem-homogenizowanym1-2.jpg)
Do drugiej miski przekładamy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i cukry.
![Krok 2 - Muffinki z serkiem homogenizowanym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-z-serkiem-homogenizowanym2-2.jpg)
Mokre składniki miksujemy i ..
![Krok 3 - Muffinki z serkiem homogenizowanym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-z-serkiem-homogenizowanym3-2.jpg)
... dodajemy do suchych.
![Krok 4 - Muffinki z serkiem homogenizowanym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-z-serkiem-homogenizowanym4-2.jpg)
W trakcie łączenia składników wsypujemy cynamon.
![Krok 5 - Muffinki z serkiem homogenizowanym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-z-serkiem-homogenizowanym5-2.jpg)
![Krok 6 - Muffinki z serkiem homogenizowanym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-z-serkiem-homogenizowanym6-2.jpg)