Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
2 szkl -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
cukier
5 łyżek -
sól
1 łyżeczka -
jajko
-
mleko (jogury)
1 szkl -
olej
1/2 szkl -
orzechy włoskie
10 dag -
lukier
-
cukier puder
1/2 szkl -
białko
1 -
woda
2 (gorąca)
Sposób przygotowania
Piec w 200 st. przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe.
Cukier puder wymieszać z wodą, białko ubić w oddzielnym naczyniu na sztywno i dodać do cukru z wodą, delikatnie wymieszać. Smarować gotowe muffinki, posypać kolorowymi cukierkami.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się