muffinki z czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    2 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • olej

    1/2 szkl
  • mleko

    3/4 szkl
  • jajko

    1 szt
  • olejek śmietankowy

    3 krople
  • czekolada mleczna

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystkie suche składniki do babeczek wsypać do miski i wymieszać .Do drugiego naczynia wrzucić resztę składników czyli mokre i wymieszać .Wlać mokre składniki do suchych i dobrze wymieszać.Na końcu dodać pokruszoną czekoladę .Można użyć gotowych płatków czekoladowychGotowe ciasto nakładać do foremek i piec w temp 180 st ok 20min

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
turkus3 10.01.2015 17:40
smakowicie wyglądają - u mnie dzisiaj też królują babeczki :-)
bietka 10.01.2015 13:19
bardzo takie lubię :)
Wiesława1 10.01.2015 12:29
Pyszne babeczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat