Muffinki z chleba tostowego na słono

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • chleb tostowy

    1 bochenek
  • margaryna

    1/2-3/4 kostki

Sos

  • Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat

    1 opakowanie
  • śmietana

    70 ml
  • jajko

    1

Nadzienie

  • ser feta

    50 g
  • ser żółty

    50-100 g
  • szynka

    50 g
  • parówki

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Muffinki z chleba tostowego na słono foto
Skórkę z kromek chleba tostowego odkroić. Kromki bez skórki połamać lub pokroić na kawałki. Wymieszać z 1/2 lub 3/4 kostki margaryny-zależnie ile pochłonie ciasto z chleba-musi powstać konsystencja ciasta.
Krok 2 - Muffinki z chleba tostowego na słono foto
Formę do muffinek wyłożyć silikonowmi foremkami na muffinki lub papierowymi papilotkami. Ciastem wyłożyć dno i boki foremek. Piec w 180 stopniach przez 8-10 minut.
Krok 3 - Muffinki z chleba tostowego na słono foto
Przygotować sos: śmietanę wymieszać z jajkiem i sosem sałatkowym Prymat (może być inny niż czosnkowy-ja użyłam czosnkowo-ziołowego).
Krok 4 - Muffinki z chleba tostowego na słono foto
Szynkę, parówki i sery pokroić na dowolne kawałki (nie za duże!).
Krok 5 - Muffinki z chleba tostowego na słono foto
Do upieczonych foremek wkładać pokrojone składniki nadzienia i zalać je sosem.
Krok 6 - Muffinki z chleba tostowego na słono foto
Piec 15 min. w 180 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 28.07.2014 20:11
wygląda bardzo apetycznie
wirtualnykucharz 28.07.2014 18:52
Pomysłowe i smzcne !
Anna20 28.07.2014 18:15
Bardzo apetycznie wyglądają, świetny pomysł :)
Smaczna_B 28.07.2014 17:51
Bardzo pomysłowe ! Smakowicie wyglądają.
noninka77 28.07.2014 17:22
Ciekawe danie :)
Grazyna0211 28.07.2014 17:00
bardzo fajne coś innego
ben-ka 28.07.2014 16:32
ŚWIETNY POMYSŁ.
ice cubes 28.07.2014 16:28
zjadło by się :)
Sroczka 28.07.2014 15:57
Pysznie wyglądają, zjadłabym.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat