Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z bakaliami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 200 ml
jajko 2 szt
olej 100 ml
mąka 250 g
cukier 150 g
cukier waniliowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie 120 g
biała czekolada 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z bakaliami

1. Mąkę mieszam z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i bakaliami. Jajka mieszam trzepaczką z mlekiem i olejem. Masę płynną stopniowo dodaję do suchych składników. Dokładnie mieszam.

2. Ciasto przekładam do papilotek ułożonych na blaszce na muffiny (do 3/4 wysokości). Piekę około 20 minut w temperaturze 200 stopni.

3. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Rozpuszczoną czekoladą polewam upieczone muffinki. Wierzch muffinek dekoruję kandyzowanymi kostkami papaji.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 05.06.2016 20:56
pięknie się prezentują :)
Malinka 05.06.2016 16:50
Uwielbiam muffinki!
Franciszek 05.06.2016 16:50
pyszne do kawy
bertpvd 05.06.2016 16:19
Fajne muffinki
noninka77 05.06.2016 16:18
Pysznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak