Muffinki warzywne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki pszennej

    400 g
  • stopionej margaryny

    100 g
  • pomidor

    1 szt
  • sera żółtego

    150 g
  • mleko

    250 ml
  • jajko

    2 szt
  • sól

    1 szczypta
  • proszku do pieczenia

    2 łyżeczki
  • posiekanej natki pietruszki

    1,5 łyżki
  • cukinia

    1 szt
  • papryka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę należy umyć, wyjąć gniazdo nasienne, sparzyć i pokroić na
małe kawałki. Z cukini i pomidora wydrążyć miąższ, pokroić na
małe kawałki. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do dużej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia,sól
wymieszać. Jajka roztrzepać z mlekiem dodać wraz z roztopioną margaryną do
mąki. Wszystko połączyć metalową łyżką, wrzucić pozostałe składniki i
ponownie wymieszać aż do połączenia składników.
Formę na 12 muffinek posmarować tłuszczem,każdy dołek napełnić
ciastem do 3/4 głębokości. Piec przez 20 minut w temp. 200stopni (
do chwili kiedy patyczek wbity do środka muffinki będzie suchy po
wyjęciu).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ElizaT 24.02.2014 07:42
Pychotka pewnie.
angelika14 18.07.2012 15:05
super przepis mufiny jak talala
Andysz 21.06.2012 17:04
mmm ciekawe;)
banditka 16.02.2012 20:56
super wygladaja :)
ZEWA 12.02.2012 13:01
muszę wypróbować ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat