Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki pieczarkowe z fetą na ostro
Kroki postępowania
Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Drobno pokroić pora i cebulę. Pieczarki, cebulę i pora smażyć na 2 łyżkach oleju.
Pod koniec smażenia dodać do smaku Kucharka i łyżeczkę mielonej ostrej papryki. Wszystko podsmażać na większym ogniu, a następnie wystudzić.
Jajka, mleko, olej i cukier dobrze roztrzepać rózgą. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą, dodać pieczarki i pokrojony w kosteczkę ser feta. Wszystko "byle jak" wymieszać na gęste ciasto.
Nakładać prawie do pełna do foremek silikonowych o wymiarach 7x4 cm (mnie wyszło 18 sztuk)
Piec około 25 minut w 200°C do suchego patyczka. SMACZNEGO!!!