Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe muffinki z jabłkami i kruszonką
Babeczki z jabłkami i kruszonką są szybkie i proste do przygotowania. Dlatego nic w tym dziwnego, że tak często szukacie przepisu na babeczki z jabłkami i kruszonką. Od czego zależy efekt końcowy tego wypieku? Od jabłek - powinny być dojrzałe, pachnące i soczyste. Ważna jest też konsystencja kruszonki, która po upieczeniu powinna być słodka i chrupiąca w jednym.
Składniki na kruszonkę zagniatamy, mieszamy ze słonecznikiem. Do jednej miski wsypujemy suche składnik na muffiny, a do drugiej mokre, wraz z jabłkiem startym na tarce o dużych oczkach. Do mokrych dajemy suche składniki i mieszamy. Napełniamy foremki do muffinek do 2/3 wysokości. Posypujemy kruszonką i pieczemy 20 minut w 180 st. Studzimy i oprószamy pudrem.