Muffinki mocno pomarańczowe.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    2/3 szklanki
  • skórka ze świeżej pomarańczy

    1 sztuka
  • skórka z pomarańczy kandyzowan

    do smaku
  • mąka

    2 szklanki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • mleko

    0,5 szklanki
  • sok z pomarańczy

    0,5 szklanki
  • olej

    1/3 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki suche czyli : mąkę, cukier, sodę, sól i skórki mieszamy w osobnej misce. W drugiej misce mieszamy mleko, sok z pomarańczy, olej i jajko. Składniki mokre wlewamy do suchych i szybko mieszamy. Nakładamy do papilotek i pieczemy ok 25 min w temp 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kamilpolomski1 25.12.2019 12:18
Czy można wykorzystać ten przepis, ale w wersji biszkoptu? Jakie wtedy czas pieczenia
Iwona32 30.05.2013 14:07
mufufiny bardzo często robie bo lubią moje dzieci
[email protected] 13.05.2013 14:59
muszę spróbować
Olga_SK 07.05.2013 18:38
śliczne zdjęcie!
Megg 07.05.2013 18:01
przepyszne takie muffinki :)
QuchniaKaroli 07.05.2013 17:42
wiem dziękuję próbuję to zmienić ale coś mi nie wychodzi :) powinno być 2/3
Habibi 07.05.2013 17:35
Popraw sobie składniki, bo jest 23 szkl. cukru ;) A muffinki cudne - uwielbiam cytrusowe smaki :)
Papryczka 07.05.2013 17:19
super muffinki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat