Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki mocno pomarańczowe.
Babeczki pomarańczowe to deser idealny dla wszystkich fanów nie tylko owocowych, ale również lekko cytrusowych deserów. Sposób ich przygotowania jest bardzo prosty, bo jak w niemal każdym przepisie na babeczki - tutaj również należy zacząć od połączenia ze sobą suchych, a następnie mokrych składników. Mokre przelewamy do suchych i krótko mieszamy, by po upieczeniu muffiny nie były twarde. Wystarczy tylko mieszać do połączenia. Babeczki pomarańczowe wzbogacone kandyzowaną skórką pomarańczy nie tylko zyskują wyjątkowej słodyczy ale także struktury! Są pyszne!
Składniki suche, czyli mąkę, cukier, sodę, sól i skórki mieszamy w osobnej misce.
W drugiej misce mieszamy mleko, sok z pomarańczy, olej i jajko.
Składniki mokre wlewamy do suchych i szybko mieszamy.
Nakładamy do papilotek i pieczemy około 25 min w temp 180 stopni.
Z tego przepisu przygotujesz około 12 muffinek.