Muffinki czereśniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    200 g
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mleko

    0,5 szkl
  • olej

    0,5 szkl
  • jajko

    2 szt
  • czereśnie

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka dokładnie ubijamy z cukrem. Dodajemy mleko i olej, a następnie przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i dokładnie mieszamy.

Czereśnie dokładnie płuczmy i osuszamy. Kroimy na połówki i usuwamy pestki. Większe kroimy na ćwiartki.

Dodajemy owoce do ciasta, delikatnie mieszamy i przelewamy do 3/4 papilotek lub foremek.

Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 22.06.2017 11:18
Pysznie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat