Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
200 g -
mąka ziemniaczana
1 łyżka -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
mleko
0,5 szkl -
olej
0,5 szkl -
jajko
2 szt -
czereśnie
1 szkl
Przepis i sposób przygotowania Muffinki czereśniowe
Czereśnie dokładnie płuczmy i osuszamy. Kroimy na połówki i usuwamy pestki. Większe kroimy na ćwiartki.
Dodajemy owoce do ciasta, delikatnie mieszamy i przelewamy do 3/4 papilotek lub foremek.
Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się