Mrożona sałatka z arbuza, truskawek i jagód

Mrożona sałatka z arbuza, truskawek i jagód

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    2 plastry
  • truskawki świeże

    150 g
  • jagody

    80 g
  • bita śmietana

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroimy dwa plastry arbuza. Odcinamy jego skórę oraz pozbywamy się pestek. Kroimy w dużą kostkę. Tak przygotowanego arbuza mocno schładzamy w zamrażalniku pozostawiając go tam na 20 minut. W między czasie zimne truskawki oczyszczamy z szypułek, myjemy i kroimy na dość spore kawałki. Zimne jagody oczyszczamy z ewentualnych zanieczyszczeń, płuczemy pod małym strumieniem wody na sicie. Wszystkie składniki rozdzielamy do salaterek i dekorujemy symboliczną ilością bitej śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paniusiaewa

26.02.2017 14:05
Musi być fantastyczna na letnie upały.

Margo1

07.02.2017 22:38
Nie moge się doczekać lata kiedy będę takie robić

anulka69

10.12.2016 08:27
ale pychotka

Ela15

31.07.2016 11:02
super pomysł

Motorek

13.05.2015 07:17
wygląda extra

caralajna

03.12.2014 21:19
zjadłoby się

Bernadeta1

18.10.2014 19:18
pyszny i szybki deserek

Seba

18.10.2014 12:55
bardzo dobra

kate.500

25.08.2014 08:06
proste, a smaczne

Kejti

21.08.2014 22:16
Uwielbiam takie połączenie owoców :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat