Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mozzarella
120 g -
śmietana kwaśna
3 łyżka -
papryczka chili
1/3 sztuka -
skórka z cytryny
z 1/2 -
bazylia świeża
1/2 łyżka -
awokado
1/2 sztuka -
sok z limonki
2 łyżka -
posiekana kolendra
1/2 łyżka -
sól i pieprz
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Mozzarella z pastą z awokado
Mozzarellę pokrój w plastry. Na talerzach układaj pastę z awokado oraz plastry mozzarelli. Każdy plaster posmaruj śmietaną i posyp startą skórką cytryny, pozostałą posiekaną papryczką chilli oraz bazylią. Posyp pieprzem.
Komentarze (10)