Mozzarella z pastą z awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mozzarella

    120 g
  • śmietana kwaśna

    3 łyżka
  • papryczka chili

    1/3 sztuka
  • skórka z cytryny

    z 1/2
  • posiekane liście bazylii

    1/2 łyżka
  • awokado

    1/2 sztuka
  • sok z limonki

    2 łyżka
  • posiekana kolendra

    1/2 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado rozgnieć widelcem na papkę, dodaj 1/4 posiekanej papryczki chilli, kolendrę, limonkę oraz pieprz i sól. Wymieszaj dokładnie składniki pasty.

Mozzarellę pokrój w plastry. Na talerzach układaj pastę z awokado oraz plastry mozzarelli. Każdy plaster posmaruj śmietaną i posyp startą skórką cytryny, pozostałą posiekaną papryczką chilli oraz bazylią. Posyp pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 27.04.2012 08:07
brzmi pysznie
pigila 02.02.2012 16:37
super
Jolanta40 27.11.2011 09:19
fantastycznie wygląda
kochanyptysiu 18.10.2011 16:34
zbieram do siebie,ekstra przepis
ewaa 18.09.2011 21:25
Smacznie brzmi!
Sarenka 10.06.2011 11:03
Pieknie
evita0007 22.05.2011 13:11
super ;-)
artur7 13.05.2011 20:22
pięknie wygląda
agnieszka214 10.05.2011 07:42
smaczne
Nina7 12.04.2011 09:04
Ciekawa propozycja:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat