Mortadela w Panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • olej do smażenia

    1/2 szklanki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 szczypta
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • mortadela

    40 (w kawałku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mortadele pokroić na plastry o grubości mniej więcej 1,00 - 1,3 cm.

2. Jajko rozmącić wraz ze szczyptą wegety.

3. Plastry mortadeli maczać w jajku a potem w bułce, można to zrobić dwukrotnie, wtedy skorupka będzie grubsza i chrupiąca.

4. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

5. Podawać z ziemniakami i surówką lub buraczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
madagaskar 01.03.2011 21:27
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat