Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela smażona z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mortadela 20 dag
jajko 1
sól do smaku
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela smażona z jajkiem

Mortadelę kroję w plastry grubości do 5 mm. Wycinam środki robiąc pierścienie. Środki kroję w małą kostkę. Jajko rozbijam z pieprzem i solą. Dodaję pokrojone środki i dokładnie mieszam. Na patelni rozgrzewam smalec. Wrzucam pierścienie z mortadeli i rumienię z jednej strony. Przewracam na drugą stroną i do środków wlewam jajko z kawałkami mortadeli. Smażę do momentu ścięcia się jajka. Następnie przewracam mortadelę (należy to zrobić dość szybko, aby nieścięte jajko nam nie uciekło). Chwilę smażę i gotowe. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 03.12.2012 09:46
bardzo dawno nie kupowałam mortadeli a jedzonko smaczne.
Katarzyna/kate1980 22.10.2012 22:05
pomysłowa
Sylwia56
Sylwia56 19.08.2012 09:46
fajna
Rafał10 02.08.2012 09:37
Ostatnio jadłam rok temu, tanie i bardzo smaczne :)
Zdzisław 28.07.2012 02:57
czasem też tak smażę, jak wracam późno z pracy
aginaa 26.07.2012 18:40
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak