Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela smażona

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 30 dag
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela smażona

Kroki postępowania

1
Mortadele kroimy w plastry o grubości około 1 centymetra.
Krok 1 - Mortadela smażona foto
2
Jajko roztrzepujemy. Każdy plaster mortadeli maczamy najpierw z obu stron w jajku a następnie w bułce tartej.
Krok 2 - Mortadela smażona foto
3
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z zmienikami lub frytkami i surówką. Smacznego
Krok 3 - Mortadela smażona foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 20.02.2014 10:00
Też czasem robię - to tani i szybki obiad a bardzo smaczny.
Przepisy Joanny 18.02.2014 19:19
smak mojej młodości, jak były kartki na mięso, robiło się takie oszukane schabowe:)
Wafelek2601 17.11.2013 12:48
Też czasem tak robię
Iwusia 02.11.2013 23:04
też czasami taką robię
Christopher 11.10.2013 23:20
Smak z mojej młodości.Chyba się odmłodzę...czyli zrobię.
ana1 11.10.2013 16:56
smaki z dzieciństwa
pycia9 11.10.2013 15:54
no też tak robię
Papryczka 11.10.2013 11:51
czasami też tak robię
marcia7 11.10.2013 11:46
dobry czasem taki tani kotlet, tylko trochę słone mi wchodzą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak