Mortadela smażona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela

    30 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4-5 łyżek
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mortadela smażona foto
Mortadele kroimy w plastry o grubości około 1 centymetra.
Krok 2 - Mortadela smażona foto
Jajko roztrzepujemy. Każdy plaster mortadeli maczamy najpierw z obu stron w jajku a następnie w bułce tartej.
Krok 3 - Mortadela smażona foto
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z zmienikami lub frytkami i surówką. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 20.02.2014 10:00
Też czasem robię - to tani i szybki obiad a bardzo smaczny.
Przepisy Joanny 18.02.2014 19:19
smak mojej młodości, jak były kartki na mięso, robiło się takie oszukane schabowe:)
Wafelek2601 17.11.2013 12:48
Też czasem tak robię
Iwusia 02.11.2013 23:04
też czasami taką robię
Christopher 11.10.2013 23:20
Smak z mojej młodości.Chyba się odmłodzę...czyli zrobię.
ana1 11.10.2013 16:56
smaki z dzieciństwa
pycia9 11.10.2013 15:54
no też tak robię
Papryczka 11.10.2013 11:51
czasami też tak robię
marcia7 11.10.2013 11:46
dobry czasem taki tani kotlet, tylko trochę słone mi wchodzą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat