Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w chrupiącej panierce z mąki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk 4 płaty
mąka pszenna 1,5 szklanki
jajko 2 szt
olej rzepakowy do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w chrupiącej panierce z mąki

Kroki postępowania

1
Rybkę dokładnie rozmrażamy i osuszamy papierowym ręcznikiem, przygotowujemy dwa talerzyki na jednym mąkę pszenną, na drugim jajko roztrzepane z solą i pieprzem,
Krok 1 - Morszczuk w chrupiącej panierce z mąki foto
2
rybkę obtaczamy a mące,
Krok 2 - Morszczuk w chrupiącej panierce z mąki foto
3
następnie w jajku, ponownie a mące i w jajku
Krok 3 - Morszczuk w chrupiącej panierce z mąki foto
4
na patelni rozgrzewamy olej - wkładamy rybkę na rozgrzany olej,
Krok 4 - Morszczuk w chrupiącej panierce z mąki foto
5
smażymy na złoty kolor z dwóch stron
Krok 5 - Morszczuk w chrupiącej panierce z mąki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 03.02.2014 17:28
bardzo mi sie podoba super
gibli 17.11.2013 11:20
pychota:))
Edyta-25 11.11.2013 14:45
Wygląda mega pysznie!!! I te ziemniaczki z koperkiem...
mysza75 11.11.2013 11:04
Uwielbiam rybki, morszczuka dawno nie jadłam, smaki mi narobiłaś pyszna rybka :-)
natalia.doradca 11.11.2013 10:47
Aż chciałoby się zjeść:)
w mojej kuchni 11.11.2013 00:21
taka rybka to smakołyk
dwa pokoje z kuchnią 10.11.2013 23:28
ależ pysznie to wygląda!
Gracer 10.11.2013 21:44
Najlepsza panierka do ryby
Adam/ZUB3R 10.11.2013 21:40
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak