morele w śniegu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele

    50 dag
  • bita śmietana

    20 dag
  • cukier

    5 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • rum

    4 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Morele umyć przegotować wyjąć pestki i posypać cukrem i cukrem waniliowym rum wymieszać z bitą śmietaną 2/3 śmietany wymieszać z owocami napełnić miseczki i na wierzch położyć resztę śmietany udekorować owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat