Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mokra babka w paski z olejkiem pomarańczowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1,5 szklanki
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 0,5 szklanki
kakao 2 łyżki
olejek pomarańczowy 1 sztuka
cukier waniliowy 1 paczuszka
woda 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mokra babka w paski z olejkiem pomarańczowym

Kroki postępowania

1
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 1 - Mokra babka w paski z olejkiem pomarańczowym foto
2
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, wodę, olej i olejek pomarańczowy i miksować na jednolitą masę.
Krok 2 - Mokra babka w paski z olejkiem pomarańczowym foto
3
3/4 ciasta wlać do blachy natłuszczonej margaryną i posypanej bułką tartą.
Krok 3 - Mokra babka w paski z olejkiem pomarańczowym foto
4
Do reszty ciasta dodać kakao i miksować.
Krok 4 - Mokra babka w paski z olejkiem pomarańczowym foto
5
Ciemne ciasto wylać na jasne i wymieszać widelcem. Ciasto włożyć do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Ten przepis jest na wąską blaszkę.
Krok 5 - Mokra babka w paski z olejkiem pomarańczowym foto
6
Gotowe ciasto polać polewą czekoladową. Smacznego !!!
Krok 6 - Mokra babka w paski z olejkiem pomarańczowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 09.09.2012 20:59
taką lubie
parysek10 09.09.2012 19:01
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak