Moje ucierane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2,5 szkl.
  • kefir

    400 g
  • jajko

    3
  • cukier kryształ

    250 ml
  • olej rzepakowy

    125 ml
  • cukier waniliowy

    1
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jabłka

    300 g
  • Cynamon mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Moje ucierane foto
jajka ubijamy z cukrem, dodajemy kefir i olej- wszystko mieszamy.
Nastepnie wsypujemy mąkę przesianą razem z proszkiem i cukier waniliowy.
Krok 2 - Moje ucierane foto
Ciasto wylewamy na wysmarowaną margaryną blachę. Posypujemy rodzynkami. Jabłka kroimuy w plasterki i układamy na cieście. Posypujemy cynamonem.
Krok 3 - Moje ucierane foto
Pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 22.01.2014 10:54
bardzo dobre
norweska20 10.01.2014 11:13
lubię takie
Ola1young 03.01.2014 11:56
pyszne ciasto
berys18 28.12.2013 09:37
fajne ciacho
barbara11561 15.12.2013 09:33
wygląda bardzo apetycznie:)
olkaaa 01.12.2013 09:33
bardzo lubię
ben-ka 26.11.2013 08:32
Warto zrobić takie ciacho:)
Róża1 18.11.2013 21:37
szybkie i pyszne ciasto!!!
aisza1 18.11.2013 16:45
pycha deser
Wafelek2601 12.11.2013 17:10
Wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat