Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje ruskie pirożki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
jajko 1 szt
sól do smaku
olej 1 łyżka
ugotowane ziemniaki 1000 g
ser biały 300 g
cebula 1 szt
słonina 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Moje ruskie pirożki

Kroki postępowania

1
Z mąki jajka szczypty soli, oleju i odrobiny letniej wody wyrobić ciasto.
Krok 1 - Moje ruskie pirożki foto
2
Połowę słoninki pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulką. Dodać do ziemniaków i sera. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i lepić pierożki.
Krok 2 - Moje ruskie pirożki foto
3
Resztę słoninki również pokroić w kostkę i utopić. Pierożki ugotować i omaścić skwarkami.
Krok 3 - Moje ruskie pirożki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.07.2013 21:01
lubię ruskie pierogi
jozefinach 26.07.2013 13:30
Uwielbiam ruskie pierogi.
Malinka 25.07.2013 22:02
Pierożki...mniam!
JOANNA16 17.07.2013 09:04
uwielbiam pycha
Megg 16.07.2013 14:44
moje ulubione pierożki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak