Moje powidła śliwkowe

Moje powidła śliwkowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    2 kg
  • ocet

    kilka łyżek
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Moje powidła śliwkowe

Śliwki podzielić na połówki- usunąć pestki.
Następnie przepuścić je przez maszynkę, przez cienkie sitko- to skraca czas smażenia.
Dodać ocet- postawić na mały ogien i smażyc czesto mieszając az zgestnieją.
Na koniec mozemy doslodzic do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Motorek 27.08.2012 08:31
smaczne
kanu83 21.08.2012 19:56
pycha
Rafał10 21.08.2012 17:44
mniam bądź co bądź ale takie są bez porównania do tych ze sklepu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat