moje mięsne spaghetti

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone - mieszane

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    0,5 kg
  • pomidory krojone z czosnkiem

    1 kartonik
  • serek topiony

    2 trójkąty
  • sól, pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • makaron spaghetti

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy makaron, mięso mielone podsmażamy na patelni, solimy, pieprzymy, dodajemy do niego pokrojoną cebulę w kostkę, pomidory(Podravka) wrzucamy do garnka, gotujemy na małym ogniu. Mięso dorzucamy do pomidorów, co jakiś czas mieszamy. Pieczarki kroimy i podsmażamy na patelni, dorzucamy do garnka. Wrzucamy serek topiony, czekamy, aż się rozpuści. Doprawiamy ostrą papryką, można jeszcze dosolić i dopieprzyć, ewentualnie dodać trochę cukru(wtedy sos ma delikatniejszy smak). Sos ma być bardzo gęsty, głównie składa się z mięsa. Sos wykładamy na makaron, lub mieszamy razem, żeby cały obkleił się sosem. Posypujemy serem żółtym startym na tarce, lecz nie koniecznie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Robert10 10.04.2011 13:12
uwielbiam
anemon 06.04.2011 21:46
Warto wypróbować.
teresa18 26.02.2011 19:27
az mi ślinka poleciała
Teresa19 26.02.2011 08:07
Super przepis.
jolaxa1 16.01.2011 14:26
super
mirosława4 14.12.2010 19:16
ciekawe,warto wypróbować
marzena06 09.12.2010 16:21
mniam
anja3107 09.12.2010 11:36
super
Ewa111 13.11.2010 12:12
świetny obiad na pewno wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat