Moje bezy :) doskonałe:)

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Wypróbuj mój przepis na bezy:)
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka jaj

    4 sztuki
  • sól

    1 szczypta
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • cukier

    250 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do misy wlej 4 białka (dokładnie oddzielone od żółtek). Dodaj szczyptę soli. Ubijaj białka na wysokich obrotach miksera, powoli, po troszkę dodawaj cukier. Ubijaj białka aż masa będzie lśniąca.
Płaską blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia albo nasmaruj blaszkę margaryną.
Do szprycownicy nakładaj masę, formuj bezy na blaszkę.
Nagrzej piekarnik do temperatury 120 stopni. Po włożeniu blaszki do piekarnia zostaw lekko uchylone drzwiczki.
Susz bezy w temp 120 stopni przez godzinę.
Następnie zmniejsz temperaturę do 100 stopni -susz bezy przez półtorej godziny. Ostudź bezy i spróbuj:)
Smacznego!

Dotamisio
NIE ZAMYKAJ DRZWICZEK PIEKARNIKA -ZOSTAW LEKKO UCHYLONE:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 20.03.2019 13:12
Wyszły super.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat