Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje bezy :) doskonałe:)

2.0
(8)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Wypróbuj mój przepis na bezy:)

Składniki:

białka jaj 4 sztuki
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 250 gramów

Porada

NIE ZAMYKAJ DRZWICZEK PIEKARNIKA -ZOSTAW LEKKO UCHYLONE:)

Przepis i sposób przygotowania na: Moje bezy :) doskonałe:)

Do misy wlej 4 białka (dokładnie oddzielone od żółtek). Dodaj szczyptę soli. Ubijaj białka na wysokich obrotach miksera, powoli, po troszkę dodawaj cukier. Ubijaj białka aż masa będzie lśniąca.
Płaską blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia albo nasmaruj blaszkę margaryną.
Do szprycownicy nakładaj masę, formuj bezy na blaszkę.
Nagrzej piekarnik do temperatury 120 stopni. Po włożeniu blaszki do piekarnia zostaw lekko uchylone drzwiczki.
Susz bezy w temp 120 stopni przez godzinę.
Następnie zmniejsz temperaturę do 100 stopni -susz bezy przez półtorej godziny. Ostudź bezy i spróbuj:)
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 20.03.2019 13:12
Wyszły super.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak