Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Moja zupa grzybowa

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja włoszczyzny bez kapusty
cebula
1mała szt
masło natur.
2-3 łyżki
czosnek
1 ząbek
smietana 18%
mąka
żółtko jajek
2 szt
mąka
ok. 1 szkl
grzyby leśne
30 dag
kości schabowe
1 kawałek
zacierka

Przepis i sposób przygotowania na: Moja zupa grzybowa

Grzyby, przebrać, oczyścić, bardzo dokładnie umyć. Pokroić na niezbyt drobne kawałki i podsmażyć na maśle. Kość umyć i zagotować, dodać warzywa i grzyby.Wrzucić przyprawy. Gotować ok. 45 min. Zrobić zacierki. Ugotować oddzielnie. Włożyć do zupy. Zabielić. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:34
Dobra zupa.
w mojej kuchni 07.06.2013 21:03
takie zupy grzybowe to rarytas...
IlonaAlbertos 23.11.2012 12:40
Wygląda niezwykle apetycznie. Nie robiłam jeszcze z zacierkami, ale wypróbuję.
Wacław 28.09.2011 10:41
Lubie takie zupy,pycha !
ElizaT 20.10.2010 22:48
Wygląda na pyszną.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak