Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja zebra

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
mleko 240 ml
olej 240 ml
cukier 300 g
cukier waniliowy 1 op
mąka 600 g
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
kakao 4 łyżki
wiórka kokosowe 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Moja zebra

W misce zmiksować mleko, olej cukier i cukier waniliowy, miksując dodawaj po żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem. W osobnej misce ubij pianę z białek i dodaj do ciasta i wszystko razem delikatnie wymieszaj.Ciasto podziel na dwie części, do jednej dodaj kokos a do drugiej kakao.Na środek wyłożonej pergaminem blaszce wylewaj na przemian ciasto jasne i ciemne. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180C na ok.45 min

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 06.07.2014 22:02
piękne "zwierzątko"
Janina 06.07.2013 20:54
Bardzo fajne ciasto;)
sasanka 06.07.2013 20:24
Nafjajniesze w zebrze jest to, że nigdy do końca nie wiadomo jaki wzorek jest w srodku :D
ppaulina 06.07.2013 20:21
przepyszne ciasto
Luki 06.07.2013 20:12
lubię takie ciasta proste i smaczne
agnieszka214 06.07.2013 19:39
zeberka jest mniam
Wiesława1 06.07.2013 19:24
kiedyś często robiłam
Megg 06.07.2013 19:08
przepyszne ciasto
Milena87 06.07.2013 18:39
robię podobne, bardzo lubię to ciasto
Adam/ZUB3R 06.07.2013 16:59
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak