Moja młoda kapusta.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1 główka
  • cebula

    1 duża sztuka
  • mąka pszenna

    1 czubata łyżka
  • masło

    1 łyżka czubata
  • ocet winny

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 płaska łyżka
  • sól

    1 łyżka
  • koperek

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z zewnętrznych uszkodzonych liści.Wypłukać.Poszatkować ją i wrzucić na osolony łyżką soli wrzątek.Gotować ją,aż będzie miękka.Czyli ok.kilkunastu minut, Odcedzić,zostawiając trochę wody na spodzie. Na patelni roztopić masło, wrzucić posiekaną cebulę i poddusić.Oprószyć ją mąką i zasmażyć razem z mąką. Przełożyć cebulę z zasmażką do kapusty.Doprawić pieprzem ziołowym,Vegetą i octem winnym.Gotować chwilę co pewien czas mieszając.Na koniec wsypać koperek i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 21.08.2012 19:11
smaczna ale robię podobnie jak misia53
misia53 13.05.2012 12:37
Młodą kapustkę to kazda gosposia robi chyba po swojemu cociaż ja lubię próbować nowych smaków. Często robię tak jak napisałaś tylko kwestia doprawienia .....ja na słodko-kwaśno ..... cukru dodaję i nawet moje chłopstwo to lubi.
1j1o1l1a1 11.05.2012 11:59
nieco inaczej, niż ja robię :)
Bozena4 10.05.2012 14:09
fajna potrawa
Anna169Hosz 10.05.2012 12:07
Pyszna, zwłaszcza z dużą ilością koperku.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat