Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moja masa makowa

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 80 gram
margaryna 5 łyżki
miód 4 łyżki
jabłko 4 sztuki
bakalie 3 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: moja masa makowa

Kroki postępowania

1
Mak zalewamy wodą, tak ok 2 cm zeby bylo wiecej wody niż maku. Następnie zagotowujemy go - ok 30 minut. Przekręcamy dwukrotnie przez maszynkę. Dodajemy roztopioną margarynę połączoną z miodemm- lekko podgrzane.
Krok 1 - moja masa makowa foto
2
Obieramy jabłka. Dodajemy bakalie. Jabłka ścieramy na tarce.
Krok 2 - moja masa makowa foto
3
Mieszamy. Dodajemy bułkę tarta. Miskujemy by mieć jednolitą konsystencję.
Krok 3 - moja masa makowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 08.05.2013 13:13
polecam zrobić:)
IZABELA29 08.05.2013 13:11
ja jestem len i kupuje gotowy choć już ten smak mnie denerwuje ,gdy kupie maszynkę do mielenia to wtedy zrobię wg twojego przepisu
mic 11.04.2013 14:58
tutaj miało byc 800 gram maku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak