Moja karpatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 szkl
  • margaryna

    2 kostki
  • mąka

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajka

    5 szt
  • cukier puder

    1/2 szkl
  • mleko

    2 szkl
  • budyń waniliowy

    1 szt
  • żółtka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować z pół kostki margaryny żeby się rozpuściła, następnie wsypać mąkę z proszkiem i mieszać na jednolita masę.Kiedy przestygnie ciasto zmiksować z jajkami i przełożyć na dwie blaszki i piec 20-30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 C.Na mleku ugotować budyń i przestudzić. Margarynę(1,5 kostki) utrzeć dodać żółtka i cukier puder a następnie zimny budyń.Przygotowany krem wyłożyć na jeden przestudzony placek i przykryć drugim, posypać wierzch cukrem pudrem.Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 19.04.2014 20:42
dawno nie jadłam, ale nabrałam ochoty, wygląda super
Granita 01.01.2014 19:26
chętnie bym spróbowała
norweska20 30.12.2013 23:47
karpatka palce lizać
hahanka 12.10.2013 18:30
karpatka zawsze robi furorę na rodzinnych imprezach
ppaulina 08.10.2013 17:12
pyszne ciacho moje ulubione
Megg 06.10.2013 20:31
super smaczna karpatka
halina17 06.10.2013 16:02
Smaczna karpatka , bardzo lubię.
Hanna5 06.10.2013 13:23
Mąż uwielbia karpatkę to coś dla niego.
margaret 06.10.2013 11:03
pyszności:)
cukiereczek 06.10.2013 10:58
puszysta delikatna super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat