Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moja domowa kapusta kiszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 2 kg
sól 3 dkg
kminek
jałowiec
koper
Gorczyca biała cała Prymat
chrzan

Przepis i sposób przygotowania na: moja domowa kapusta kiszona

usuwam zewnętrzne liście z kapusty, drobno ją szatkuję, nakładam warstwami do dużego , kamionkowego garnka, dodaję soli, kminku i inne przyprawy. Każdą warstwę ugniatam pięściami, aż do wydzielenia się soku. Po napełnieniu garnka, przykrywam kapustę ściereczką, a na niej kładę drewnianą pokrywkę. na wierzchu kładę kamień. Pozostawiam na 4 tygodnie. Od czasu do czasu usuwam nadmiar soli i myję brzeg garnka i przykrywkę. Po 4 tygodniach jest gotowa do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 30.08.2012 05:57
zdrowe
sznycel 22.08.2012 19:36
pyszna do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak