Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój śledzik po japońsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
groszek 1 puszka
korniszony 5 szt
majonez
jajko 3 szt
jabłko 2 szt
matijasy 5 sz

Przepis i sposób przygotowania na: Mój śledzik po japońsku

Groszek odcedzamy z zalewy , korniszony kroimy w kosteczkę jednego zostawiamy do ozdoby. Cebulę obieramy i siekamy. Mieszamy składniki. Dodajemy majonez i paprykę słodką , jeszcze raz mieszamy.Chłodzimy. Jajka gotujemy na twardo , obieramy chłodzimy i kroimy na pół. Jajko zawijamy w śledzia układamy na sałatce. Ozdabiamy korniszonem i jabłkiem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 05.09.2013 17:33
nie ma to jak dobra rybka
Kuchenka 05.09.2013 16:03
bardzo dobre
Aga-25 05.09.2013 15:42
uwielbiam śledzie mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak