Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój makowiec

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szkl
cukier 0,5 szkl
mąka tortowa 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa makowa 1 op
biszkopty okrągłe 1 op
kawa rozpuszczalna 5 łyżeczek
whisky 50 ml
płatki migdałowe
rodzynki
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Mój makowiec

Biszkopt:
Jajka ubić z cukrem na puszysto,dodac przesiana makę z proszkiem delikatnie połaczyć z masą jajeczną.Wylać ciasto do tortownicy i upiec w temp 180st czas-ok 25-30 min.
Gotowy ,wystudzony biszkopt nasączyć zaparzoną kawą z dodatkiem whisky.Na biszkopt wyłozyć masę makową.W pozostałej kawie z whisky moczymy biszkopty i układamy na masie makowej.Całość oblewamy polewą czekoladową i obsypujemy płatkami migdałowymi,rodzynkami a boki ciasta wiórkami kokosowymi.Bakalie wykładamy na jeszcze nie zastygniętą polewę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 16.05.2014 09:48
Z tą whiskey to kapitalny pomysł!;)
Luki 29.04.2014 21:33
Teraz to też będzie mój makowiec.Robie na dniach
monika141 24.04.2014 11:28
fajny pomysł na makowca i wygląda pysznie
Edith85 24.04.2014 08:00
Prezentuje się pięknie i zapewne jest pyszny :)
patryska76 23.04.2014 22:59
Wygląda pysznie :)
norweska20 23.04.2014 22:31
wyśmienity..palce lizać
Czyki 23.04.2014 21:26
Ja poproszę o kawałeczek, bo wygląda wspaniale:)
Renata9 23.04.2014 20:50
bardzo smaczny makowiec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak